Medisch Pedicure

Voeten hebben het vaak zwaar te verduren. Ze dragen ons lichaam bij iedere stap die we maken en dat vaak niet onder de meest ideale omstandigheden. Hoge hakken, te kleine of te smalle schoenen benauwen en beklemmen de voeten. In de totale verzorging van ons lichaam worden de voeten vaak, ten onrechte , vergeten. De consequenties van deze onderwaardering blijven dan ook niet uit. Eeltplekken, likdoorns, ingroeiende teennagels en kloven zijn hiervan een gevolg.

Iedereen is gebaat bij een goede voet-verzorging. Of je nu veel zit, staat of loopt. Want realiseert u zich wel eens dat het hele gewicht van uw lichaam op de voeten neerkomt.? En wist u dat als de voeten pijn doen , ongemerkt ook de houding kan veranderen? Daardoor kunnen weer rug- en of nekklachten ontstaan.

 

Een medisch pedicure is een pedicure die naast de basisopleiding een studie medisch pedicure heeft doorlopen, waardoor zij alle soorten risicovoeten kan behandelen, waaronder die van diabetespatienten. Zij heeft de beschikking over specialistische technieken waarmee zij complexere voet en nagelproblematiek kan behandelen. Zij is geregistreerd in het kwaliteitsregister voor pedicures en in het register van KABIZ.

 

Kwaliteitsnormen:

1 Vakbekwaamheid; geformuleerd in beroepscompetenties en vastgelegd in een       diploma

2 Code voetverzorgingsbedrijf; hygiënisch , arbotechnisch verantwoordt uitoefenen van het beroep

3 Richtlijnen; beroepsuitoefening volgens de vastgestelde richtlijnen

4 Acreditatiepuntensysteem; bijhouden van kennis en kunde op het vakgebied.

Kijk voor meer info op http://www.kwaliteitsregisterpedicures.nl en http:www.kwaliteitsregisterkabiz.nl